mandag 8. februar 2010

Ny uke...

...med MANGE muligheter!!! Nå er jeg snart sprekkeferdig med å fortelle om hva som foregår i heimen for tida, men det må nok vente et par dager til.

I dag var det to hese og snørrete gutter som måtte holde seg hjemme. Vi hadde egentlig planlagt å reise ut på åpen barnehage, men sånn ble det altså ikke.
Tross to grinete og fort slitne gutter gikk dagen rimelig greit. Haakon har blitt ram, han skal bare opp å stå over alt! Han elsker det!!! Kjempeflott er det, men han er jo så pysete... Han tør nemlig ikke å komme seg ned igjen. Så han står og står og står til han blir så sliten at tårene bare renner. Problemet er jo bare at om jeg henter han og setter han på gulvet blir det like galt det... Det er neimen ikke like lett å gjøre gutter i den alderen til lags.



Heldigvis er fortsatt støvsugeren en stor hit og kan aktivisere begge to en liten stund!

Dette blir en travel uke for oss. I morgen skal Mr. JE på kurs og blir borte til sent på kveld. Torsdagen kommer tante Wenche opp for å passe pøblene, da er Mr. JE på kurs igjen og jeg har meldt meg på kurs i Hakking. Så jeg skal på kurs jeg også, onsdag og torsdag. Fredagen reiser vi til Kongsberg igjen, Mr. JE skal prøve å få ferdigstilt listverk og småplukk på lørdagen når pøblene og jeg er borte.
Dermed var kvelden i kveld eneste kvelden vi hadde til å kose oss å slappe av sammen på. Med felles innsats ble det deilig middag på oss i kveld:

FOLIEBAKT  KYLLINGFILET


Man trenger:
2 kyllingfilet
litt olivenolje
2 båter hakket hvitløk
100 g spinat
basilikum
3 sjarlottløk
6 sukkererter eller brokkolibuketter
vårløk
4 asparges
reddiker
salt og pepper

Skjær kyllingfiletene i brede strimler og finhakk hvitløken. Smør 2 ark aluminiumsfolie med olje. Skyll og rist godt av spinatbladene.
Fordel spinatblader på hvert folieark og dryss hvitløk over. Rens resten av grønnsakene og del opp i mindre biter og fordel over spinatbladene sammen med kyllingen.
Dryss salt, pepper og basilikum over.
Brett sammen pakkene og stek de i ovnen på 225 grader i 20-25 min.

Server med spaghetti, NAM, NAM!
Vår erfaring var at pakkene må stå litt lengre i ovnen. Kyllingen ble ikke skikkelig gjennomstekt. Neste gang vil vi muligens frese kyllingen raskt i panna først før vi pakker de inn.
Vi var også tomme for spinat, så vi brukte ruccolasalat i stedet. Fungerte helt fint.




 

2 kommentarer:

  1. så koslig blogg du har. herlige unger mimrer godt til bildene dine
    hilsen petra på DG

    SvarSlett
  2. Takk :-) Så koselig :-)
    Fant ut at dette var en flott måte å holde besteforeldre, tanter, onkler og andre som følger med oppdaterte. Hadde aldri trodd så mange skulle følge med, men det er jo bare kjempegøy!!!

    SvarSlett