"Har du kjøttkvern på Kenwooden er resten greit."
Om man ikke har kjøttkvern kan man visst raspe potetene på rivern, jeg skal lete opp kjøttkverna når jeg kommer hjem...
Om man ikke har kjøttkvern kan man visst raspe potetene på rivern, jeg skal lete opp kjøttkverna når jeg kommer hjem...
og ca. 4 kopper hvetemel, 2-3 ss salt og 1 1/2 ts pepper.
Det er viktig at deigen blir passe konsistens, ikke for fast. Blir den fast kan man spe ut med litt vann, spesielt om potetene er litt "tørre".
Det er viktig at deigen blir passe konsistens, ikke for fast. Blir den fast kan man spe ut med litt vann, spesielt om potetene er litt "tørre".
Da er det bare å forme all deigen til klubb, legge de i kjelen og la de småkoke i ca. 1 time.
Mamma og jeg fant ut at det er lett å se forskjellen på kvalitetslubb og ikke-spiselig-klubb; kvalitetsklubb flyter når den begynner å bli spiseklar, ikke-spiselig-klubb synker til bunn... Vi måtte prøvesmake klubben og serverte til både Erling og Jon Erik. Den falt i smak og var aldelels perfekt! Da har jeg fått grunnkurs i potetklubb-tilbredning og vi kan glede oss til potetklubb til middag i kveld! For første gang skal vi prøve å ha det inntil pinekjøtt og kålrotstappe. Vi gleder oss!
Så spennende! Men skjønnte ikke når man skal ha i flesket. Før man putter de oppi vannet eller etter å ha kokt litt? I følge rekkefølgen på bildene ser det ut som klubben skal litt i vannet før flesket has i..
SvarSlettSer hvertfall godt ut :-)
Camilla
Neida, flesket skal i før de skal i vannet. Bare litt klønete forklart her.
SvarSlettOm du syns det så spennende ut skal jeg jammen be på potetklubb en gang, så får du make :-)
Hva er godt som tilbehør? Lang tid å lage?
SvarSlett:-)
Camilla
Vi pleier å ha litt smør og litt sukker til. Men vet at på vestlandet er det vanlig å ha kålrotstappe til. Noen kutter ut det lettsaltede flesket inni og serverer heller kjøttet ved siden av, enten vossakorv eller røkt svineknoke eller lammekjøtt. Vi hadde pinnekjøtt og kålrotstappe til denne gangen og det var godt!
SvarSlettDet tar litt tid å lage, men i løpet av 2 timer har man veldig god middag!!! :-)
...og er en lat så funker det med pose også - til nød.
SvarSlettDet må være nød, for like godt blir det ikke :-)
SvarSlett