lørdag 25. desember 2010

Julaften i Kongsberg

Så var julaften kommet! Gutta startet dagen med hver sin yoghurt og kunne ikke helt skjønne hva mamma og pappa løp rundt og rundt etter...

Emil synes yoghurt skal spises med HELE fjeset!
Mens pappa og mamma finner frem poser på poser med gaver og pynter seg til jul har to små nissegutter funnet ut at det mest fornuftige de kan gjøre er å finne hver sin bil og leke litt for å få tiden til å gå.
Etter å ha fylt bilen til randen med pakker, klær, vogn og barnestoler kom vi oss avgårde. Nå skulle det bli jul på Kongsberg med bestemor, bestefar, tante og onkel!

Haakon våkner fortumlet når bilen har stoppet utenfor hos bestemor og bestefar.
Emil hadde ikke sovet siden Asker og ble overlykkelig da han fikk se tante når vi åpnet bildørene. Han gliste fra øre til øre og fulgte villig med tante inn til bestemor.
Årets juletre, og det er ekte!
Bestemor finner frem årets første julegave og lærer de hvordan man river og sliter i papiret!
Første gave holdt gutta opptatt i lang tid! Det var en flott brannstasjon med en ambulanse, en politibil og en brannbil. På selve garasjen var det flere knapper med ulike lyder og sirener på og gutta elsket det!
Nå er det tante som ikke klarer å vente lengre, hun graver frem julegaven hun og onkel har handlet og hjelper gutta igang med rivingen i papiret!
Nå har bøllene våre skjønt prinsippet og åpningen av gaver går fortere, riving i papir kan de klare! Endelig får de av alt papiret og pappa må frem med skrutrekkeren, de har fått et kanonflott garasjehus!
En togbane dukket også frem i en av pakkene og Haakon setter igang med å koble sammen skinnene.
Tante klarer heller ikke å holde fingerene unna fatet og viser Haakon hvordan toget kan kjøre på skinnene, men Haakon titter rart på tante og tar raskt over. Toget skal kjøre i tunellen, ikke på skinnene!
Så blir mamma snikfotografert!
Plutselig er julemiddagen klar og i år er det pinnekjøtt som står på menyen!
Med magene fulle av pinnekjøtt og kålrotstappe danser guttene i sofaen i takt med nissene på Månetoppen!
Etter Månetoppen kaster vi oss igjen over julegavene og Haakon er ivrigst!
Emil er litt mer forsiktig og vil gjerne ha litt hjelp av bestefar.
Men når Emil får se hva som er innpakket glemmer han alt om forsiktighet og ivrer etter å få tak i den fineste politibilen han har sett! Bestefar skyndter seg så fort han kan, men Emil synes det altfor tregt!
Begge gutta fikk håndkle av oldemor Margit. Emil hadde ikke tid til å titte på det rett etter han fikk politibilen, mens Haakon synes det var kanongøy å leke borte-titt-titt med det!
Haakon titter på pakkene under treet og funderer på hvordan han skal få av alt pakkebåndet...
Så er det bestefar sin tur til å åpne en julegave, og han synes det er minst like gøy som gutta!
Pappa fikk fugleautomat av tant og onkel og ble veldig fornøyd!
Emil sover og Haakon sitter på bestemor sitt fang og koser med Ku. Det har vært en lang og innholdsrik dag for guttene og Haakon synes det er litt vanskelig å falle til ro for natten.
Pappa fikk kveldens siste julegave og måtte prøve den med en gang! Nå har han allerede begynt planleggingen av når han skal få brukt den til våren...
Onkel synes pappa var kjempemorsom med soveposen på og knipset konsentrert i vei med kamera, og jammen er det en linselus i bakgrunnen også!
Vi takker for alle de flotte julegavene guttene og vi har fått, for herlig selskap på julaften og for alle ønsker om en god jul fra alle kanter. I dag skal vi videre i førstedagsselskap i Eidalsroa, om vi bare klarer å ive gutta løs fra alle de fine lekene de fikk i går...

GOD JUL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar