søndag 2. januar 2011

Godt nytt år!

Plutselig var nyttårsaften kommet og vi ventet storfint besøk! Det var riktignok ikke kongen, men onkel og tante fra Tøyen er tusen ganger bedre i følge Gilbertsa. Pappa sto som vanlig opp med bøllene og jaget de opp med masse prat om de ventede gjestene, dermed var det en oppildnet gjeng som møtte mamma når hun snublet halvvåken inn på badet for en dusj...

Haakon har funnet tellekortene og vimser rundt og rundt, han er skikkelig gira!
Emil taklet forventingene heller dårlig og la fullstendig beslag på pappa... Han jamret og gråt hver gang pappa forsøkte å gjøre noe som helst og til slutt la han seg tvers over pappa mens han puslet for å forsikre seg om at han ikke kom seg umerket avsted...
Og endelig ringte deg på døra! Guttene løp avsted for å se hvem det var og da døra gikk opp og tante og onkel smilte hei løp Haakon tante imøte og delte ut velkomstklemmer i øst og vest! Til og med Emil løsrev seg litt fra pappa og ble plutselig opptatt av onkel istedet!

Tante kastet seg straks over kalkunen og ved hjelp av Jon Erik ble den vasket, bundet og fylt med stuffing.
Onkel hadde store problemer med å vente, men ble kjapt fratatt kniven og jaget bort til bøllene for å aktivisere de...
Grøtpause!
Så er det igjen tid for lek og onkel lærer Haakon at legomannen kan skli ned bilrampa, hvem som synes det er mest gøy er vanskelig å si!
På kjøkkenet fortsetter dugnaden og her er det kremen som vispes til waldorfsalaten.
Så er det til slutt bare kalkunen vi venter på, og underveis tar Wenche og Jon Erik den ut flere ganger og heller stekesjyen over. Spenningen er til å ta å føle på!
Endelig får Emil lurt onkel unna Haakon og sammen koser de seg med tallkortene!
Så ringer bestemor på Kongsberg for å ønske godt nytt år, men er det tante eller Haakon hun egentlig prater med??
Så er det tid for stjerneskudd! Alle gleder seg, men guttene titter på med store øyne i ca to sekunder før de snur og går inn igjen. Fullstendig uinteresserte!
Så er kalkunen ferdig i ovnen! Vi pakket den inn i folie og et tykt håndkle og tilbredte de siste grønnsakene mens kalkunen fikk hvile.
Hovedkokken fikk æren og går igang med å åpne kalkunen!
Kalkun, waldorfsalat, minigulrøtter, aspargestopper, valnøtter, rosenkål og stuffing med bacon, brød, sopp og rømme. Det ble nydelig og nær den beste kalkunmiddagen jeg har spist!
Mmmmmm, nydelig!
Så er det tid for å ønske hverandre takk for det gamle og gode ønsker for det nye! Stian koser seg med kamera og knipser i vei. Fra terrassen på Trosterud hadde vi utsikt over nær sagt hele Oslo og deler av Akershus og det var virkelig litt av et skue! Det lynte og smalt i raketter over alt, men likevel kunne ingen tingen topp det utrolig fyrverkeriet som ble sendt opp nede fra Alnabru!
Det ny året ble ønsket velkommen med champagne i nye glass fra Rosendahl.


Bildene av rakettene måtte jeg "stjele" på bloggen til søster´n som dere finner her. Vi takker alle kjente og kjære for det flotte året 2010 og gleder oss til alt hva 2011 har å by på, blant annet blir gutta 2 år, gubben 30 år og til sommeren blir det bryllup!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar